www.wilmans.com elfproef

Sofinummer

Toelichting

Zowel een sofinummer als een beconnummer moeten voldoen aan de elfproef. Deze controle zit vaak in softwarepakketten gebouwd zodat een gebruiker zich niet snel vergist bji het invoeren van een sofinummer. Maar het is het lastig om een persoon met sofinummer in een systeem in te voeren bij het testen van een systeem.

Beconnummer

Instructie

Om het een sofinummer of een beconnummer in de testen applicatie te krijgen kan het volgende worden gedaan.

  • Druk bij het sofinummer of het beconnummer op de knop 'Maak nummer'.In dit geval is de sofinummer generator of de beconnummer generator erg handig. Deze produceren getallen die aan de elfproef voldoen.

Sofi-nummer

Voor een sofinummer geldt zelf de voorwaarde dat de met een 0,1 of 2 begint. Zo bouwt de fiscus ook een sofinummer op. Een sofinummer wordt gebruikt voor de identificatie van een persoon in Nederland. Erg handig, want aan de hand van een sofinummer kan een systeem controleren of een persoon al in de database zit. Ook kan aan de hand van sofinummers makkelijk een match van een persoon worden gelegd in andere systemen. Nu is dit wel even genoeg over sofinummers

Beconnummer

Wat een sofinummer voor een persoon is is een beconnummer voor een administratiekantoor. Een beconnummer wordt gebruikt voor de identificatie van een administratiekantoor.


Uiteraard is de sofinummer generator gratis. Maar een donatie is altijd welkom.
  • Druk op tab (op het toetsenbord) en ctrl-c. Het sofinummer of het beconnummer is nu in uw buffer

  • Ga naar de te testen applicatie en ga daar op het sofinummer of beconnummer veld staan. Druk vervolgens op ctrl-v.

  • En voila. Het sofinummer of beconnummer staat nu in uw applicatie